Plaže
Dolazak
Odlazak
Osoba
Dece
Imate promo kod?
Kliknite ovde
Promeni / Otkaži rezervaciju

Plaže

Do plaže Lučice od nas se stiže pješačkom stazom preko brda za 15 minuta. Plaža Lučice je pješčana, okružena borovom šumom i duga je 220 metara. Kolima možete doći do nje preko Petrovca.

Petrovačka plaža je udaljena 2 kilometra. Možete da dodjete kolima ili pješačkom stazom preko brda koja vodi preko Lučica do Petrovca za 30 minuta. Plaža je prepoznatljiva po sitnom crvenom pijesku, duga je oko 600 metara i bogata je raznolikim plažnim sadržajem. Iznad plaže je šetalište koje vodi do tvrdjave Kastelo, naspram plaže se nalaze dva ostrva Katič i Sv. Nedjelja.

Do plaže Perazića Dol se može doći kolima i udaljena je oko 7 km, a nalazi se ispod manastira Reževići. Do ove plaže se može doći i pješke oko 6 km preko Lučica i Petrovca, pa iznad Hotela Monte Casa se nastavlja pješačkom stazom kroz borovu šumu i tunele sve do plaže. Plaža je mala i nema puno turista.

Do plaže Drobni Pijesak se može doći kolima, udaljena je oko 9km odnosno 10minuta vožnje. Kada prodjete mjesto Reževići nastavljate magistralnim putem i kod oznake Drobni Pijesak skrećete lijevo ka plaži. Uski strmi put će vas dovesti do parkinga koji se plaća oko 3 eura po danu. Dužina plaže je oko 240m, tirkizna boja mora i čistoća vode će vas navesti da je zavolite. Na ovoj plaži postoje restoran, plažni bar i mogućnost rezervisanja plažnog asortimana, takodje, uvijek ima mjesta i na dijelu plaže koji se ne plaća.

Kraljičina plaža (Plaža Perčin) se nalazi u uvali izmedju plaže Buljarica i plaže Čanj. Do ove plaže se može doći samo sa strane mora odnosno brodićem. Ako nema taksi brod iz Buljarice, možete kolima do Čanja (6 km) i na desnom kraju plaže možete uzeti kartu. Plaža je pjeskovita, duga je oko 300 metara, nema prevelike gužve i ima plažni bar i restoran. Naš predlog je da ako idete na ovu plažu ponesete hranu i piće sa sobom.

O Buljarici
O Buljarici
O Buljarici
O Buljarici
O Buljarici
O Buljarici
O Buljarici
O Buljarici
O Buljarici

O Buljarici

Buljarica je malo i tiho mjesto skoro neizgradjeno u odnosu na ukupnu površinu. Sa najdužom plažom na Budvanskoj Rivijeri od 2,300 metara, predstavlja idealno mjesto za odmor svih ljubitelja prirode i velikih plaža. Plaža je jednim dijelom pjeskovita, a drugim dijelom je sitan kamen. Na odredjenim djelovima plaže možete iznajmiti ležaljke i suncobrane, ali je veći dio plaže potpuno besplatan i uvijek možete naći slobodno mjesto. Najudaljeniji lijevi dio plaže je nezvanično nudistička plaža. Na plaži se mogu rentirati pedaline, skuteri na vodu, ekskurzije turističkim brodićima i privatne vožnje barkom. U toku ljetnje sezone u Buljarici rade dva marketa mješovite robe, nekoliko restorana i plažnih barova, a na svega 2km u Petrovcu možete naći veći market sa boljim izborom svježeg mesa i otvorenu pijacu na kojoj pored voća i povrća možete kupiti domaće maslinovo ulje, vino i med. Kulturno istorijski spomenik Manastir Gradište se nalazi u Buljarici iznad magistralnog puta, legenda kaže da je sagrađen u XI vijeku, a prvi put se pominje u pisanim dokumentima u XIV vijeku.